Френското предложение е най-сериозното предложение, което до момента България е получавала

...
Френското предложение е най-сериозното предложение, което до момента България е получавала
Коментари Харесай

Френското предложение за РСМ харесало на Надежда Нейнски

Френското предложение е най-сериозното предложение, което досега България е получавала за решаването на разногласието с Република Северна Македония, тъй като за първи път се предлага българите да бъдат включени в Конституцията на РСМ като изискване за първата междуправителствена конференция. Това съобщи пред bTV някогашният външен министър Надежда Нейнски.

Тя разясни, че това се съдържа в проектозаключенията на Европейския съвет.

Според нея трябва да отдадем дължимото на Франция, въпреки че това предложение е на целия Европейски Съюз.

Нейнски акцентира, че е доста важно България да си подсигурява опция за надзор върху процеса на осъществяването на контракта със Северна Македония.

Тя уточни, че с цел да може българската позиция да бъде мощна, би трябвало да бъде единна и да бъде направена в българския парламент.

Според някогашния външен министър е нормално преди за почне разискването в Народното събрание, министър председателят да изрази своята позиция. За да може това да се случи, би трябвало да има решение на Министерския съвет.

Нейнски съобщи, че държавните управления на България и РСМ би трябвало да знаят, че моментът е исторически и би трябвало да имат кураж да създадат мощно водачество.

Припомняме, миналата сряда Министерският съвет одобри решение всички оферти по проблема със Северна Македония, разнообразни от досегашната българска позиция, да бъдат одобрявани от Народното събрание.

Преди това именно тази тематика се трансформира в причина за напускането на Има Такъв Народ на ръководещата коалиция, а водачът на партията Слави Трифонов окачестви дейностите на премиера Кирил Петков като национално изменничество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР